Δε. Δεκ 11th, 2023

Έστω και δύσκολα, έστω και με ανατροπή, η Εθνική πόλο των γυναικών έφτασε στη νίκη (13-11) κόντρα στην την Κίνα, για τη Β΄Φάση του World Cup, που φιλοξενείται στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η τελική φάση της διοργάνωσης στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου) είναι πλέον ακόμα πιο κοντά.

Η εθνική πόλο των γυναικών ξεπέρασε το πολύ κακό της ξεκίνημα και μπήκε με το…δεξί στον β΄ προκριματικό γύρο του World Cup, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Με κορυφαία τη Νικόλ Ελευθεριάδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε δύσκολα της Κίνας με 13-11 και πλέον βρίσκεται “αγκαλιά” με μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, που δίνουν το εισιτήριο για την τελική φάση (η Ισπανία μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας εξασφάλισε ήδη την πρόκριση, μαζί με τις Ολλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία και Ουγγαρία που είχαν προκριθεί από τον α΄ γύρο, στο Ρότερνταμ).

Για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την πρόκριση, η “γαλανόλευκη” χρειάζεται ένα βαθμό στο αυριανό (20/4, 18:00) παιχνίδι με την Αυστραλία.