Πα. Ιούλ 12th, 2024

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν σε γονείς και κατοίκους τα συχνά περιστατικά αγνώστων που έχουν επιχειρήσει να προσεγγίσουν ανήλικα παιδιά στην Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima.gr που έχει στη διάθεσή του πληροφορίες σχετικά με ακόμη δύο απόπειρες απαγωγής παιδιών προχθές το απόγευμα, Πέμπτη (19/10) μεταξύ 17:00 και 19:00 μ.μ., άγνωστοι αποπειράθηκαν να πλησιάσουν ακόμη δύο παιδιά 9,5 ετών κάνοντας τους ερωτήσεις και προτείνοντας τους να πάνε μαζί τους για να τους δείξουν κάτι που έχουν σπίτι τους.

Το πρώτο περιστατικό σχετίζεται με ένα αγοράκι 9,5 χρονών, ενώ το δεύτερο σε ένα κοριτσάκι ίδιας ηλικίας, από διαφορετικά όμως άτομα τα οποία ήταν με τα αυτοκίνητα τους.

Πώς το αγοράκι κατάφερε να ξεφύγει

Όπως γράφει το evima.gr, στο αγοράκι μίλησε ένας άντρας ηλικίας γύρω στα 50 έτη, κοντός, με καστανά και αραιωμένα μαλλιά, ανοιχτόχρωμα μάτια, με μικρό μουστάκι που μιλούσε κανονικά τα ελληνικά και στεκόταν έξω από το αυτοκίνητο του μάρκας BMW, με φιμέ τζάμια. Το αμάξι ήταν χαμηλωμένο και είχε χοντρή εξάτμιση.

Καθώς πήγαινε στο φροντιστήριό του βαδίζοντας σε κεντρικό δρόμο του χωριού, ο μεσήλικας σταμάτησε το αγοράκι στον δρόμο και του έκανε ερωτήσεις για το πώς το λένε, πού πηγαίνει, πού μένει, τι κάνει και πώς λέγονται οι γονείς του.

Το παιδί δεν τον πλησίασε και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις, καθώς οι γονείς του το είχαν συμβουλέψει για τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήσει σε τυχόν τέτοιο περιστατικό, εκείνος του πρότεινε να πάει μαζί στο σπίτι του λέγοντας τη φράση: «Θέλεις να έρθεις να σου δείξω κάτι φοβερό που έχω σπίτι μου;».

Το παιδί απάντησε με απότομο τρόπο, γιατί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κι έφυγε τρέχοντας. Κρύφτηκε πίσω από ένα αυτοκίνητο λίγο πιο κάτω και τότε είδε τον τύπο να το ψάχνει με το αυτοκίνητό του και περίμενε πρώτα να φύγει το αυτοκίνητο και έπειτα ξεκίνησε ξανά για να πάει στο φροντιστήριο του.

Τρόμος για τη 12χρονη

Όσον αφορά στην υπόθεση της Τριάδας, το 12χρονο κορίτσι υπενθυμίζεται πως περίμενε στη στάση του λεωφορείου, όταν δύο άγνωστοι πλησίασαν απειλητικά προς το μέρος της με σκοπό να την αρπάξουν. Το παιδί έβαλε αμέσως τις φωνές, αφού κατάλαβε ότι ήταν απόπειρα αρπαγής, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι απαγωγείς να το βάλουν στα πόδια.

Οι γονείς του παιδιού ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία, κάνοντας καταγγελία, με την 12χρονη να περιγράφει στην κατάθεσή της πώς ακριβώς έγινε η απόπειρα απαγωγής της. Η 12χρονη, ανέφερε πως τα δύο άτομα την πλησίασαν με ένα αυτοκίνητο τύπου station με φιμέ τζάμια.

Η ανακοίνωση του δημάρχου

Με αφορμή τα δύο περιστατικά ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καλεί σε επαγρύπνηση και ιδιαίτερη προσοχή τους κατοίκους:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δύο περιστατικά απόπειρας απαγωγής που καταγράφηκαν πρόσφατα στην τοπική κοινότητα της Τριάδας και στο Μαντούδι . Είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία έναντι τέτοιων περιστάτσεων.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κοινότητάς μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και τη στήριξή σας σε αυτήν την προσπάθεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων μας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ψαθάς

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων»