Σα. Ιούλ 13th, 2024

Με νέο επεισόδιο στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έκανε την επιστροφή της η Αγγελική Νικολούλη στους τηλεοπτικούς δέκτες το βράδυ της Παρασκευής.

Μια από τις υποθέσεις που ήρθαν για να απασχολήσουν το «Φως στο Τούνελ» ήταν κι αυτή της εξαφάνισης της Σανίκο Τσαούσι στον Αλικιανό του Δήμου Πλατανιά, στα Χανιά της Κρήτης. Στο χωριό της η πολύτεκνη μητέρα και γιαγιά ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και η εξαφάνισή της έφερε μεγάλη αναστάτωση.

Έφυγε από το σπίτι της νωρίς το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επισκεφτεί τον τραυματία γιο της, που έμενε λίγα μέτρα πιο κάτω. Δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στο σπίτι του, σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε. Οι νύφες της που ακολουθούσαν, δεν είδαν το παραμικρό.

«Ο τάφος ήταν περίεργος…»

Ξετυλίγοντας, δε, το κουβάρι της υπόθεσης και ακούγοντας μαρτυρίες υπήρξε και μια που έκανε την Αγγελική Νικολούλη να «παγώσει». Με το «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε η νύφη της αγνοούμενης, Ροζαλία Καπαράκη και μίλησε για ένα αρκετά περίεργο περιστατικό στο νεκροταφείο του χωριού.

Αναλυτικά:

«Ίσως είχαν κάποια πληροφόρηση ότι θάφτηκε η πεθερά μου σε κάποιους από τους τάφους, οπότε ήταν λίγο περίεργος ο τάφος κι ανοίχτηκε. Το χώμα έμοιαζε ασυνήθιστο πάνω στο τάφο κι έγιναν έρευνες από την αστυνομία στο νεκροταφείο». Οι έρευνες της αστυνομίας, για κακή μας τύχη δεν έδωσαν «φως» στην υπόθεση. Στη συνέχεια ακολούθησε η έκκληση από την Ροζαλία μέσα από την εκπομπή του «Τούνελ» για όποιον γνωρίζει κάτι, να μην διαστάσει και να μιλήσει.

«Βρήκαμε αίματα, σα να έσυραν κάποιον»

Η αγνοούμενη που έχει χάσει τον σύζυγό της, έχει αποκτήσει εφτά παιδιά, δεκαεννέα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

Στις 7:59 το πρωί της εξαφάνισης, κάμερα ασφαλείας συνεργείου έδειχνε την ηλικιωμένη γυναίκα να κατευθύνεται προς το σπίτι του γιου της.

«Σταμάτησε εδώ στους κάδους, πέταξε τα σκουπίδια, για να περάσει απέναντι», λέει χαρακτηριστικά στην εκπομπή η νύφη της αγνοούμενης Ροζαλία, η οποία είδε και το υλικό από την κάμερα ασφαλείας και συνέχισε.

«Στις 8:06 φαίνονται στην κάμερα οι δυο κουνιάδες μου να περνάνε κι αυτές το δρόμο απέναντι. Τον ίδιο που είχε ακολουθήσει και η πεθερά μου. Ένα λεπτό μετά περάσαν και δύο φορτηγά με εργάτες που ανακαίνιζαν ένα σπίτι. Μας είπαν ότι την είδαν να κατεβαίνει προς τα κάτω.»

«Εδώ, στο σημείο αυτό βρήκαμε αίματα έως και δύο μέτρα, σαν κάποιον να έσυραν», λέει η νύφη της αγνοούμενης, Ζαμίρα Τσαούσι.

Η οικογένειά της απευθύνθηκε άμεσα στην Αστυνομία, όταν εντόπισε τις κηλίδες αίματος. Οι Αρχές καθυστέρησαν. Ωστόσο ο καιρός δεν βοήθησε στην όλη κατάσταση αφού ξέσπασε δυνατή βροχή νωρίς το απόγευμα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ξεπλύνει τα ίχνη αίματος δυσκολεύοντας τις αρχές να συλλέξουν κάποιο δείγμα για να εξακριβώσουν αν ανήκει στην άτυχη γυναίκας.