Πα. Φεβ 23rd, 2024

Σε ντοκουμέντα του τρόμου τα οποία μεταδόθηκαν σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook, το Instagram, το Whats App και άλλα social media από την της Χαμάς στην ισραηλινή ενδοχώρα αναφέρονται οι New York Times.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτουν πως οι τρομοκράτες μετέδωσαν live τις σφαγές τους από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους!

Λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο με το Ισραήλ, οι φίλοι και οι συγγενείς της Gali Shlezinger Idan, που ζούσε σε ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, έλαβαν αγωνιώδη μηνύματα για να ελέγξουν τη σελίδα της στο Facebook. Αυτό που βρήκαν τους σόκαρε.

Μέλη της Χαμάς χρησιμοποιούσαν τον λογαριασμό της Idan στο Facebook για να κάνουν livestream τους εαυτούς τους κρατώντας την ίδια και την οικογένειά της ομήρους. Κατά τη διάρκεια της 43λεπτης μετάδοσης, οι ένοπλοι ανάγκασαν την Idan και την οικογένειά της να σκύψουν σε ένα πάτωμα από πλακάκια, καθώς πύραυλοι και πυροβολισμοί ανατίναζαν το κτίριό τους.

Βίντεο με τους τρομοκράτες της Χαμάς στο έδαφος του κιμπούτς Nahal Oz

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, μέλη της Χαμάς συνδέθηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των ομήρων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μεταδώσουν ζωντανά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Από τότε, η Χαμάς φάνηκε επίσης να διεισδύει στις ομάδες των ομήρων τους στο Facebook, στους λογαριασμούς Instagram και στις συνομιλίες WhatsApp για να μεταδώσει απειλές θανάτου και εκκλήσεις για βία.

Μέλη της Χαμάς πήραν επίσης τα κινητά τηλέφωνα ομήρων για να κάνουν κλήσεις για να χλευάσουν φίλους και συγγενείς, σύμφωνα με τις ισραηλινές οικογένειες και τους φίλους τους. Ο ισραηλινός στρατός είπε σήμερα ότι 203 άνθρωποι έχουν συλληφθεί όμηροι από τη Χαμάς.