Πα. Φεβ 23rd, 2024

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός, χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ επιχείρησαν στο εσωτερικό του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας χθες, Τετάρτη και επιτέθηκαν σε πολλούς στόχους της Χαμάς προτού αποσυρθούν.

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».

Στο βόρειο Ισραήλ, ο στρατός είπε ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν πύραυλο εδάφους – αέρος που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σε ισραηλινό στρατιωτικό drone το βράδυ της Τετάρτης, εν μέσω συνεχιζόμενων ανταλλαγών με την υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα Χεζμπολάχ και συμμαχικές παλαιστινιακές φατρίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους – αέρος. «Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου. «Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

Την ίδια ώρα, το εγκατεστημένο στην ανατολική Λιβύη κοινοβούλιο απαίτησε χθες Τετάρτη την «άμεση» αποχώρηση των πρεσβευτών χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, αναφερόμενο ονομαστικά στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του χθες, ο θεσμός, προσκείμενος στο στρατόπεδο του ισχυρού στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απαίτησε ακόμη να ανασταλεί ο εφοδιασμός των χωρών αυτών με λιβυκούς υδρογονάνθρακες αν δεν σταματήσουν «οι σφαγές» Παλαιστινίων.