Σα. Ιούλ 13th, 2024

Έρευνα έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Αυστραλίας έπειτα από τη σοβαρή καταγγελία που έκανε βουλευτής του Κουίνσλαντ και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μπρίτανι Λάουγκα ότι την νάρκωσαν και της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Αυστραλή αναπληρώτρια υπουργός δέχθηκε επίθεση σε νυχτερινή έξοδο που έχει στην εκλογική περιφέρεια της Yeppoon .

«Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στον καθένα και, τραγικά, συμβαίνει σε πολλούς από εμάς», δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πρόσφατη βία κατά των γυναικών.

Η 37χρονη βουλευτής, μετέβη σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στις 28 Απριλίου, όπως γράφει το BBC.

«Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο επιβεβαίωσαν την παρουσία ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό μου, τις οποίες δεν είχα πάρει», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός σε ανάρτηση που έκανε στα social media, προσθέτοντας ότι η ουσία την είχε επηρεάσει «σημαντικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λάουγκα ήρθε σε επαφή με άλλες γυναίκες που δήλωσαν ότι είχαν ναρκωθεί το ίδιο βράδυ.

«Δεν είναι εντάξει. Θα έπρεπε να μπορούμε να απολαμβάνουμε την κοινωνικοποίηση στην πόλη μας χωρίς τον κίνδυνο ναρκωτικών ή επίθεσης», τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται χρόνο για να «θεραπευτεί σωματικά και συναισθηματικά».

Στο μεταξύ, η αστυνομία που πραγματοποιεί έρευνες για την υπόθεση δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει επιπλέον αναφορές στην ίδια περιοχή, ωστόσο ζήτησε από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες ή έχει βιώσει κάτι παρόμοιο να επικοινωνήσει μαζί της.