Δε. Μάι 27th, 2024

Στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως η Ρωσία, απελαύνει περισσότερους από 20 Γερμανούς διπλωμάτες «ως αντίδραση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου».

«Οι γερμανικές αρχές «προχώρησαν» σε άλλη μια μαζική απέλαση εργαζομένων σε ρωσικές διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες του Βερολίνου, που συνεχίζει να θαμπώνει τις ρωσογερμανικές σχέσεις», είχε αναφέρει το υπουργείο, χωρίς να κάνει γνωστό τον αριθμό των διπλωμάτων που απελαύνονται.

«Ως αντίδραση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου λοιπόν, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, απελαύνοντας Γερμανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία, καθώς και να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέγιστο αριθμό εργαζομένων στις γερμανικές διπλωματικές αποστολές στη χώρα μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. Με βάση την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Μόσχα ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις 5 Απριλίου.