Τε. Νοέ 29th, 2023

Η Πολωνία «χτίζει» έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και θα έχει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στη γηραιά ήπειρο σε δυο χρόνια, δήλωσε χθες Κυριακή ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ.

Ο κ. Μπλάστσακ έκανε την εξαγγελία αυτή σε προεκλογική του ομιλία, καθώς το κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) πλέον έχει ξεκινήσει δυναμικά την εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου.

Αναλυτικά:

«Αν οι ψηφοφόροι, ο λαός, μας δώσει νέα θητεία, θα ξανασυναντηθούμε εδώ στη Βολόμιν σε δυο χρόνια και θα μπορώ να σας δείξω πως η Πολωνία θα έχει τον μεγαλύτερο χερσαίο στρατό στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η Πολωνία, κράτος μέλος της ΕΕ και του NATO, έχει «μπει» για τα καλά στις ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου διότι καταφέρνει να προμηθεύει το Κίεβο με άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πλειάδα οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, ενώ παράλληλα ενισχύει θεαματικά τις δικές της ένοπλες δυνάμεις, αυξάνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ