Δε. Απρ 22nd, 2024

Τις πιέσεις που δεχόταν από «άγνωστα» πρόσωπα η Εύα Καϊλή για να ομολογήσει, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Αναλυτικά είπε:

«Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, και μπορώ να σας το πω μετά από 4,5 μήνες που είμαι από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Εύα Καϊλή, ότι από την πρώτη μέρα η Εύα Καϊλή δεχόταν πιέσεις. Από ποιους δεν μπορώ να σας πω… Μπορώ όμως να σας πω, ανεπιφύλακτα, ότι δικηγόροι του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή δέχονταν πιέσεις για να μεταφέρουν στην κ. Καιλή ότι ‘αν υπογράψεις και αποδεχθείς ότι έπαιρνες μίζες από το Κατάρ, σε 48 ώρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου’», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος, αποκαλύπτοντας στο ΣΚΑΙ.

«Αυτό η κ. Καϊλή δεν το αποδέχεται… Δικηγόροι μετέφεραν στην Εύα Καϊλή ότι ‘το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών είναι βαρύ, εάν δεν ομολογήσεις ότι έχεις πάρει μίζες από το Κατάρ, θα κάτσεις μέσα 10 χρόνια’. Και μάλιστα, αυτές οι πιέσεις από δικηγόρους του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή, συνεχιστήκαν μέχρι και 3 – 4 μέρες πριν την αποφυλάκισή της» ανέφερε ο δικηγόρος.

«Της είπα: ‘αν έχεις διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το Κατάρ, θα το ομολογήσεις για να είσαι και εσύ έξω ελεύθερη και δίπλα στην κόρη σου’ όταν όμως η απάντηση είναι ότι ‘ποτέ δεν έχω πάρει, όχι μόνο από το Κατάρ, από καμία χώρα, από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ούτε ένα ευρώ κατά την ενάσκηση των ευρωβουλευτικών καθηκόντων μου, δεν μπορώ να παραδεχθώ κάτι που δεν διέπραξα’, της είπα χαρακτηριστικά ότι ‘μαζί θα δώσουμε τη μάχη, γιατί θα είναι ανήθικο εγώ ως δικηγόρος να σου εισηγηθώ να παραδεχθείς πράξεις οι οποίες ποτέ δεν έχουν διενεργηθεί από εσένα’», πρόσθεσε.