Δε. Δεκ 11th, 2023

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο υπέρογκος λογαριασμός των 160.000 ευρώ που πλήρωσαν πελάτες κρεατοφαγικού εστιατορίου στα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο ανήκει στην αλυσίδα Nur-Set, ιδιοκτησίας του Τούρκου κρεοπώλη Νουσρέτ Γκιοκτσέ (Nusret Gökçe), του επονομαζόμενου «Μπέη τ´Αλατιού» (Salt bae).

Είναι όμως στ’ αλήθεια βρώσιμος ο χρυσός;

Λοιπόν, ναι είναι. Δεν πρόκειται για «αυτοκτονική» πολυτέλεια. Ο χρυσός τρώγεται. Σίγουρα δεν μπορείτε να φάτε ένα δαχτυλίδι, αλλά μπορείτε να καταναλώσετε πολύ μικρές ποσότητες χρυσόσκονης ή φύλλων χρυσού, αρκεί να είναι φτιαγμένα από καθαρό χρυσό, 24 καρατιών ή σε κράμα με ασήμι 999. Οποιοδήποτε άλλο κράμα μπορεί να είναι τοξικό.

Τότε γιατί όλη αυτή η φασαρία για τον χρυσό; Ακριβώς διότι πρόκειται για μια επίδειξη του «τα έχω καταφέρει τόσο καλά στη ζωή μου που μπορώ να το κάνω, να παραγγείλω δηλαδή μια μπριζόλα 1000-1200 ευρώ τυλιγμένη με χρυσό».

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η χρυσή μπριζόλα μπορεί να είναι νόστιμη αλλά το ποσό που την συνοδεύει αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια και το αίσθημα της ικανοποίησης περισσότερο παρά την γεύση του κρέατος.

με πληροφορίες από protothema