Δε. Απρ 22nd, 2024

«Τρέχει» η νέα σύμβαση παραχώρησης όπου τα σημερινά 2,80 ευρώ στα διόδια της Αττικής Οδού μειώνονται στα 2,50. Χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την τελική μορφή της σύμβασης παραχώρησης.

Ο νέος παραχωρησιούχος μπορεί να αυξήσει το αντίτιμο μετά τη λήξη της 5ετίας, ύστερα από αίτημα και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες του αυτοκινητόδρομου.

Το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε σε αυτόν τον όρο με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που είχε ζητήσει την μείωση των διοδίων. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, είχε προτείνει ένα εναλλακτικό σύστημα τιμολόγησης με μείωση των διοδίων κατά τις μη κυκλοφοριακές ώρες και αύξηση κατά τις ώρες αυξημένης κυκλοφορίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε ως στόχο την αποσυμφόρηση της Αττικής Οδού, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί προβλήματα κυκλοφορίας σε αρκετές εξόδους.

Ο διαγωνισμός για την καταχώρηση της νέας σύμβασης της Αττικής Οδού βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι καθορισμένοι για την 29η Μαΐου 2023.