Σα. Ιούλ 13th, 2024

Αισιοδοξία επικρατεί στο Μαξίμου μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

Η ανάκαμψη των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα που προκάλεσε τόσο η υποψηφιότητα Μπελέρη, όσο και η αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο προκαλούν ανατροπές.

Για πρώτη φορά το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου εκτιμά ότι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 35% με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Η εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα καταλάβει τη δεύτερη θέση με διαφορά ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια τα ποσοστά που πρόκειται να εξασφαλίσει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα πάντα με το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου δεν πρόκειται να υπερβούν το 16%.

Για το ΠΑΣΟΚ η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθεί στο 13%.

Η «Ελληνική Λύση» λίγο πάνω από το 10%.

Στο 5% η «Νίκη» παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν γύρω στο 4%, ενώ δεν αποκλείουν να κάνει την έκπληξη η «Φωνή της Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου την επονομαζόμενη και Ελληνίδα Μελόνι και να φτάσει το 3%.

Τέλος τα ποσοστά της Νέας Αριστεράς υπολογίζονται από 3% έως 4%.

Σε περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ψήφου και η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει ένα ποσοστό της τάξεως του 35% που την διασφαλίζει απόλυτη πολιτική κυριαρχία, ο ανασχηματισμός αναμένεται να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο και δεν πρόκειται να έχει σαρωτικό χαρακτήρα.