Πα. Ιούν 21st, 2024

Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εντάθηκε ακόμα περισσότερο μετά από την αποκάλυψη των απόψεων που διατύπωνε ο Στέφανος Κασσελάκης στα 24 του χρόνια. Η φωτιά φούντωσε με την αποχώρηση Κούλογλου από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα με τη δήλωση ότι δεν παραδίδει την έδρα, η στήριξή του από τον Νίκο Φίλη ο οποίος δήλωσε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας.

Η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και η αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σοβαρούς τριγμούς, με πολλούς να κάνουν λόγο για επιβεβαίωση των φόβων για διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ήδη ο Δημήτρης Βίτσας μίλησε ακόμα και για νέο κόμμα, στο οποίο έχει βγάλει και όνομα!

Πάντως, σύμφωνα με το Star, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι επιθέσεις κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, είναι συντονισμένες με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης καθημερινά να προβαίνουν σε δηλώσεις μέσα από τον Τύπο. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι οι επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη έχουν στοιχεία προσωπικής εμπάθειας και εντάσσονται σε ένα σχέδιο που έχει δρομολογηθεί για τη δημιουργία νέου κόμματος, το όνομα του οποίου είναι αποφασισμένο.

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Κούλογλου

Ο Στέλιος Κούλογλου δεν είναι ο μοναδικός που αντιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Ο Νίκος Φίλης και ο Δημήτρης Βίτσας έχουν αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος με την εκπρόσωπο, Δώρα Αυγέρη, να τους απαντά σε υψηλούς τόνους.

Όλα δείχνουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποκλιμάκωσης του ήδη τεταμένου κλίματος. Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφωθεί δύο διαφορετικά στρατόπεδα με τα στελέχη της «Ομπρέλας» να σηκώνουν το «γάντι» στους ανθρώπους του νέου προέδρου.