Τε. Νοέ 29th, 2023

Επισήμως σε τροχιά εκλογών η χώρα μας. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου θυροκολλήθηκε κατά το πάγιο τυπικό, το Προεδρικό Διάταγμα που ανακοινώνει ουσιαστικά την διάλυση της Βουλής.

Το Π.Δ. πέρα από την ημέρα της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ορίζει και την Πέμπτη, 1η Ιουνίου 2023 και ώρα 11 το πρωί, μέχρι την ημέρα όπου θα συγκροτηθεί σε Σώμα η νέα Βουλή, της ΙΘ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, για την ορκωμοσία των Βουλευτών που θα έχουν αναδειχθεί μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ωστόσο ας σημειωθεί πως μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα θα πρέπει να έχουν καταθέσει όλα τα πολιτικά κόμματα το όνομα και το δικό τους χαρακτηριστικο σήμα.

Σε άλλα νέα νωρίτερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου παρέδωσε τον μπλε φάκελο που περιείχε τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές. Στην συζήτηση που είχε με την Πρόεδρο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει την θητεία της και πως οι εκλογές είναι «γιορτή της δημοκρατίας».

Με τη σειρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «έκλεισε» τονίζοντας τη σημαντικότητα για «μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».