Πε. Ιούν 20th, 2024

Με νέα πρόκληση εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς χρησιμοποιεί ως κεντρικό προεκλογικό αφήγημα το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» όπου εμφανίζει σε τηλεοπτικό σποτ το σύνολο σχεδόν των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή.

Δείτε βίντεο:

Τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο σε προεκλογικό σποτ του AKP του κόμματος Ερντογάν.

Το διαφημιστικό των 108 δευτερολέπτων, στο οποίο πρωταγωνιστεί η σημαία της Τουρκίας, ανέβηκε στα social media του AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα με δική της απάντηση προς την Άγκυρα λέει πως δεν θα επιτρέψει η εσωτερική τουρκική πολιτική αντιπαράθεση να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Όλα αυτά, ενώ σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε ανοιχτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών και βραχονησίδων, λαμβάνοντας και την άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.