Πα. Ιούλ 12th, 2024

 Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, τόνισε τη σημασία του τριμερούς σχήματος ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, συν τις ΗΠΑ (3+1) με έμφαση στην ενέργεια, αλλά και την ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης των πεδίων συνεργασίας.

«Το τριμερές σχήμα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, συν τις ΗΠΑ, πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ενέργεια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι με τους στρατιωτικούς εταίρους και συμμάχους μας». «Όπως είδαμε τον τελευταίο χρόνο, επικίνδυνοι ηγέτες, όπως ο Ερντογάν ή ο Πούτιν, είναι ικανοί να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια ως όπλο. Η καλύτερη άμυνα κατά μιας τέτοιας επίθεσης είναι να έχουμε ισχυρές συμμαχίες με εταίρους που συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες, οι οποίοι θα υπερασπιστούν τις δημοκρατικές τους αξίες χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γεωστρατηγική και ενεργειακή σημασία της Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να συνεργάζονται και να υποστηρίζουν σθεναρά με τον πρέσβη Γιώργο Τσούνη και τους Έλληνες εταίρους τους, για να συνεχίσουν να επενδύουν και να αναπτυχθεί σε βαθμό που να μπορεί πραγματικά να γίνει η Σούδα του βορρά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ