Πα. Ιούλ 12th, 2024

Kεντρικό θέμα στην Ιταλία ο χωρισμός της πρωθυπουργού Τζιόρτζια Μελόνι με τον σύζυγο της Αντρέα Τζιαμπρούνο έπειτα από δέκα χρόνια γάμου.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, αφορμή για αυτή την απόφαση που έλαβε το ζευγάρι στάθηκαν μερικά σεξιστικά σχόλια που έκανε ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Diario del giorno» του καναλιού Rete 4, σε γυναίκες συναδέλφους του.

Τα επίμαχα σχόλια του Τζιαμπρούνο ήρθαν στο φως από ηχητικά αποσπάσματα της σατιρικής εκπομπής «Striscia la Notizia». Σε ένα από αυτά ο παρουσιαστής ακούγεται να ρωτάει μία εκ των συντελεστών της εκπομπής αν έχει αγόρι κι ενώ νωρίτερα, είπε σε άλλες γυναίκες του πλατώ «μπορώ να αγγίζω το “πακέτο” (αναφερόμενος στα γεννητικά του όργανα) μου ενώ σας μιλάω;»

Ο Τζιαμπρούνο συνέχισε να κάνει «περίεργες» προσωπικές ερωτήσεις όπως: «Πώς σε λένε; Έχουμε ήδη γνωριστεί; Πού σε έχω δει; Ήμουν μεθυσμένος; Είσαι ανοιχτόμυαλη;».

Έπειτα εξήγησε τι εννοεί λέγοντας «ανοιχτόμυαλη»: «Το ξέρεις ότι εγώ και η (δεν ακούγεται το όνομα) έχουμε παράλληλη σχέση; Το ξέρει όλη η Mediaset (τηλεοπτικό δίκτυο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, στο οποίο ανήκει ο σταθμός Rete 4). Τώρα το ξέρεις και εσύ, γιατί αναζητούμε την τρίτη συμμετέχουσα μια και κάνουμε τρίο. Ακόμα και foursome με την (δεν ακούγεται το όνομα). Αλλά εκείνη πηγαίνει συνήθως στη Μαδρίτη για να κάνει έρωτα»

Αλλά ο Τζιαμπρούνο επέμεινε φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη γυναίκα που συνομιλούσε. «Θα μπεις στην ομάδα μας;» τη ρώτησε με την νεαρή να προσπαθεί να αλλάξει θέμα συζήτησης: «Εγώ μπορώ να φέρω μόνο την επαγγελματική μου ικανότητα».

Μάλιστα, παρά τις συστάσεις από τους άνδρες συνεργάτες του να προσέχει τα λόγια του εκείνος συνέχισε απτόητος. «Μα τι είπα παιδιά; Ελάτε τώρα, γελάμε και αστειευόμαστε. Ερχόμαστε από την πανδημία. Ούτε να μιλούσα για την εφορία πια».

Έπειτα από την δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος και τον σάλος που προκάλεσε ο Τζιαμπρούνο, δεν αναμένεται να παρουσιάσει τη σημερινή εκπομπή.