Πα. Απρ 19th, 2024

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το γαλλικό κομβόι που ξεκίνησε για να εγκαταλείψει την εμπόλεμη χώρα του Σουδάν που μετέφερε και Έλληνες πολίτες χτυπήθηκε.

Στην γαλλική αποστολή βρίσκονται στελέχη των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων με προορισμό την πρεσβεία της Γαλλίας στο Χαρτούμ και ύστερα εκτός Σουδάν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν έναν τραυματισμένο Γάλλο στρατιωτικό, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό Έλληνα ή Γάλλου πολίτη. Να σειμηώσουμε πως οι Έλληνες και οι Κύπριοι που αναμένεται να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο Σουδάν είναι 120 άτομα.

Η ελληνική επιχείρηση

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, συγκεκριμένα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (ένα C-130 και ένα C-27J), συνοδευόμενα από 15 κομάντος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, μετασταθμεύουν στο Κάιρο, προκειμένου να βρίσκονται σε συνεχής επαγρύπνηση σε περίπτωση απεγκλωβισμού των Ελλήνων και Κυπρίων στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, το πρωί της Κυριακής (23.04.2023).