Πα. Ιούν 21st, 2024

Με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα σήκωσε άγκυρα, σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης το νέο «παιχνίδι» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όνομα «ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ».

Το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων «ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ», εμφανίζεται με πολλαπλούς ρόλους. Έχει δυνατότητα μεταφοράς και προσγείωσης σε αυτό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εντάχθηκε στο δυναμικό του τουρκικού Ναυτικού στις 10 Απριλίου και στη συνέχεια «στάθμευσε» στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου το επισκέπτονταν πολίτες.

Κατά τη διέλευση του πλοίου από τον Βόσπορο, ο Τούρκος πρόεδρος χαιρέτισε από την ακτή το πλήρωμα, ενώ περιστοιχιζόταν από παιδιά, τα οποία τον είχαν επισκεφθεί με αφορμή τη σημερινή «Εορτή του Παιδιού» που σηματοδοτεί την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας.

Μέσα στους παρόντες επάνω στο πλοίο κατά τον απόπλου, που συνοδεύτηκε από 21 κανονιοβολισμούς, ήταν ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και οι αρχηγοί των τριών όπλων, (του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας).

Δείτε φωτογραφίες με το «ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ»:

Χαρακτηριστικά:

Το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων πολλαπλών ρόλων «ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ» έχει μήκος 232 μέτρων και εκτόπισμα 27.500 τόνων. Διαθέτει δεξαμενή που μπορεί να μεταφέρει τέσσερα αποβατικά σκάφη, ενώ μπορούν να επιχειρούν από αυτό 10 ελικόπτερα και 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και διαθέτει γκαράζ για τη μεταφορά 46 τεθωρακισμένων και 33 ελαφρών οχημάτων. Στο πλοίο υπηρετούν πάνω από 1.200 άτομα ναυτικό προσωπικό.

Πηγή: ΕΡΤ