Τε. Νοέ 29th, 2023

Από Παρασκευή 21 Απριλίου μπήκε σε εφαρμογή το «Καλάθι της Ενέργειας», μια πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e- katanalotis.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και από τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο σημειώθηκε μεσοσταθμική μείωση 7%, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Ξεκίνησε στον e-Καταναλωτή η παρουσίαση για το «Καλάθι της Ενέργειας. Συγκεκριμένα ανεβάσαμε σε συγκριτικό πίνακα τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών τιμολογίων για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, όπου αποτυπώνονται πολύ σοβαρές μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά εταιρεία και έχετε τη δυνατότητα και εσείς να δείτε και συγκριτικά τις εταιρείες μεταξύ τους», ανέφερε ο κ. Άδωνις.

«Για τις τιμές του μηνός Μαΐου, όπου φαίνεται υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελαφρά επίσης μείωση των τιμών, θα έχουμε την τελική ανάρτηση μετά και την κρατική επιδότηση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Η εφαρμογή e-Καταναλωτής είναι η μοναδική κρατική εφαρμογή στην Ευρώπη, με την οποία σε πραγματικό χρόνο έχουμε την ευκαιρία να λαμβάνουμε τα δεδομένα από όλα τα στοιχεία που έχουν τα σούπερ μάρκετ. Πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν και τα τιμολόγια που έχουν οι πάροχοιηλεκτρικής ενέργειας-πάνω από 16 εταιρίες και πάνω από 43 συμβόλαια θα μπορούν να συγκρίνουν μηνιαίως και να επιλέγουν την καλύτερη προσφορά.

Έτσι αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός και βεβαίως, θα μπορεί η κάθε μια και ο καθένας να αλλάζει πάροχο, επιλέγοντας τη φτηνότερη τιμή χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος».