Πε. Ιούν 20th, 2024

Νεκρός έπεσε ένας εργαζόμενος στον ανθρωπιστικό τομέα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε μάχες στο Σουδάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

Ο Αντόνιο Βιτορίνο δήλωσε: «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο ενός αφοσιωμένου μέλους του προσωπικού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Σουδάν σήμερα το πρωί, όταν το ιδιωτικό όχημα με το οποίο ταξίδευε μαζί με την οικογένειά του νοτίως της πόλης Ελ Ομπέιντ επλήγη σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο εμπόλεμων πλευρών».

«Έχω λυπηθεί βαθύτατα από τον θάνατο του συναδέλφου μας και συμμετέχω μαζί με τη σύζυγό του, το νεογέννητο παιδί του και την ομάδα μας στο Σουδάν στο πένθος», συμπλήρωσε ο Βιτορίνο.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, πρόκειται για έναν 49χρονο εργαζόμενο σουδανικής υπηκοότητας ο οποίος ταξίδευε μαζί με την οικογένειά του σε περιοχή κοντά στο Ελ Ομπέιντ, μια πόλη νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Χαρτούμ, όταν επλήγη από διασταυρούμενα πυρά.

Ας σημειωθεί πως ακόμα τρείς εργαζόμενοι στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) του ΟΗΕ είχαν χάσει την ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στις μάχες που μαίνονται στο Σουδάν από τα μέσα Απριλίου μεταξύ του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών.