Πα. Ιούν 21st, 2024

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απέστειλε χθες ημέρα Παρασκευή (21/4/2023) επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, με επίκεντρο τις «άκρως ανησυχητικές εξελίξεις» στο Σουδάν.

Όπως γνωστοποιούν διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει την ανησυχία του για την ασφάλεια των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και των δύο τραυματιών και λοιπών Ευρωπαίων πολιτών στο Σουδάν, κάνοντας γνωστές και τις προσπάθειες της χώρας μας για την προστασία τους και τον απεγκλωβισμό τους όταν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Επίσης, ο κ. Δένδιας τονίζει τη σημασία του συντονισμού των κρατών – μελών της ΕΕ και τον πρωτεύοντα ρόλο του Ύπατου Εκπροσώπου στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον άμεσο και ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων, καθώς και των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον, ενημερώνει για τη θέση που έχει πάρει η Ελλάδα σχετικά με την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και διεξαγωγής διαλόγου συμφιλίωσης μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών για την εξασφάλιση σταθερότητας και ενότητας του Σουδάν.