Σα. Ιούλ 13th, 2024

Αντιμέτωποι με την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου έρχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν μίλησε στο σε τηλεοπτικό σταθμό για τις τιμές των καυσίμων και τα επίπεδα που θα κινηθούν οι τιμές το επόμενο διάστημα. Ο κ. Ομράν μίλησε επίσης για τα ύψη των τιμών στα καύσιμα και για την αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

Αναλυτικά:

«Οι τιμές διεθνώς στο πετρέλαιο έχουν μια πτωτική τάση την στιγμή που μιλάμε και αυτό είναι μία απάντηση στην διαρκώς αυξητική τάση που είχαμε παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες. Πριν από λίγες μέρες βρισκόμασταν στα 87 δολάρια τώρα έχουμε πέσει στα 83 δολάρια. Το αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών γενικά, όπως και το φαινόμενο της αύξησης των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μειωθεί η παραγωγή από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία «έδωσαν τα χέρια» πριν από λίγες βδομάδες έτσι ώστε να μειώσουν την παραγωγή για να αυξηθούν οι τιμές. Είναι μία απάντηση και στην ύφεση που υπάρχει και η οποία επηρεάζει», ανέφερε αρχικά.

Τι πάει να πει αυτό στην πράξη;

«Υπήρχε μία άποψη σύμφωνα με την οποία το βαρέλι θα έφτανε τη τιμή των 100 δολαρίων. Θεωρώ ότι είναι υπερβολική άποψη, πιστεύω ότι δεν θα υπερβούμε τα 90 δολάρια, υπάρχει μία σταθεροποίηση. Μία συγκρατημένη αύξηση των τιμών νομίζω ότι χρειάζεται να περιμένει κάποιος ειδικά στη χώρα μας και όσο πλησιάζουμε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη», εκτίμησε συμπληρωματικά ο κ. Ομράν.