Δε. Μάι 27th, 2024

Στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βρέθηκαν οι ελλείψεις στην υγεία και η κρίση στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υγείας και τις ελλείψεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε: «Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα προσωπικά του πρωθυπουργού το να γίνουν όλα όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά που πρέπει να γίνουν για την υγεία, σε συνέχεια όσων έγιναν για την υγεία την προηγούμενη 4ετία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο η οποία κρατήθηκε χάρη στη προσπάθεια των υγειονομικών του ΕΣΥ. Όλες οι παρεμβάσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες· οι προσλήψεις, που είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, με έμφαση στο ΕΚΑΒ και τις καίριες θέσεις στα νοσοκομεία, παρεμβάσεις για τον προσωπικό γιατρό και για την εύρεση παθολόγων, γιατρών ΜΕΘ και αναισθησιολόγων που είναι σε έλλειψη. Είναι και οι στοχευμένες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα η ενιαία λίστα χειρουργείων, ενιαία λίστα φαρμάκων, άμεσες κινήσεις του υπουργού, απομακρύνσεις διοικητών».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο και την αναβολή της επίσκεψης στο Τελ Αβίβ είπε: «μετατέθηκε η επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, ήταν καθαρά για λόγους ασφαλείας. Στην Αίγυπτο είναι μια διεθνής διάσκεψη για το Μεσανατολικό με τη συμμετοχή ηγετών και Ευρωπαίων. Σημαντικό ρόλο παίζει η χώρα μας, που έχει ξεκάθαρη θέση, είναι αλληλέγγυα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, όμως πρέπει να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση, να γίνουν σεβαστοί οι άμαχοι. Υπάρχει πολυπλοκότητα στις συζητήσεις, δεν είναι μόνο ένα θέμα αυτή τη στιγμή. Είναι ζήτημα να προστατευθούν οι άμαχοι. Η Ελλάδα δεν είναι θεατής».

Ενδεχόμενη επίθεση απ΄ τους Μοναχικούς Λύκους;

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω ή να γνωρίζω τα επιχειρησιακά σχέδια των Αρχών ή των άλλων υπηρεσιών. Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να υπάρχει μέγιστη δυνατή ασφάλεια, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι Αρχές και προφανώς υπάρχουν τα κατάλληλα σχέδια. Είναι αποκρουστικό οποιοσδήποτε να πανηγυρίζει για τέτοιες φρικαλεότητες. Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές. Υπάρχει ο έλεγχος και η φύλαξη των δομών και πλήρης επαγρύπνηση».

Για τους παράνομους μετανάστες που αποδείχθηκαν τρομοκράτες και τους είχε δοθεί άσυλο, ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε πως, «αν γίνει κάτι προφανώς αναθεωρείται το καθεστώς ασύλου. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Είναι πολύπλοκή διαδικασία, η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις, έχει καταφέρει να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό στις χώρες προέλευσης με βάση τη νόμιμη διαδικασία. Έχει τροποποιήσει την λειτουργία των δομών, υπάρχουν και οι κλειστές δομές για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι τακτοποιημένοι. Έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά και σέβεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Οι δήθεν ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι είχαν δομές ντροπής, στοίβαζαν ανθρώπους, είχαν μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία.