Κυ. Δεκ 10th, 2023

«Εφυγα από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι από την πολιτική. Θα είμαι παρών στις εξελίξεις». Με αυτές τις φράσεις ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε το στίγμα του για το πολιτικό μέλλον του σε ομιλία του απόψε το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Λοβέρδος προαναγγέλλοντας την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο πολιτικό φορέα. 

Ο ίδιος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ούτε όμως και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Στο βήμα της εκδήλωσης του υπήρχε η λέξη «εμπρός» που φαίνεται να είναι το νέο σύνθημα του και σε αυτή την κατεύθυνση παρουσίασε επτά πολιτικές θέσεις τόσο για την οικονομία και άλλες κρίσιμες παραμέτρους της κοινωνίας, όσο και για την εξωτερική πολιτική.

Ο πρώην υπουργός έκανε αναφορά στα «χτυπήματα» που όπως είπε δέχθηκε και χαρακτήρισε επιβεβλημένη την αποχώρηση του από το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είχα θέση σε ένα αντιπολιτευτικό κομφούζιο. Εγώ είμαι πολιτικός των έργων», είπε χαρακτηριστικά. 

«Αυτή η εκδήλωση θα είναι το πρώτο μου βήμα μίας καινούργιας πορείας, είμαι σε συζήτηση με τους πολιτικούς μου φίλους. Θα είμαι παρών από αύριο στην πολιτική», τόνισε.